CV & Contact

E-mail

Koen Van Assche: beiaardierkoen@hotmail.com

Anna Maria Reverté: annamariareverte@hotmail.com


Anna Maria Reverté (Barcelona, °1966) behaalde de diploma's "Professora de Piano" en "Professora de Solfege" aan het "Conservatori Superior de Musica" te Barcelona en behaalde het licentiaatsdiploma Filosofie aan de Universiteit van Barcelona. Zij studeerde eerst beiaard bij de voormalige beiaardier van Barcelona, Maria Dolors Coll, en volgde nadien diverse cursussen aan de beiaardscholen van Amersfoort en Logumkloster (DK). In 1988 werd zij benoemd tot fulltime-beiaardier van het paleis van het "Generalitat Catalunya" (de zetel van het Catalaanse regering), waar ze elke weekdag tweemaal de beiaard bespeelt en elke maand een druk bijgewoond beiaardconcert verzorgt. Zij organiseert ook jaarlijks een beiaardfestival en concerteerde te samen met diverse andere instrumenten. In 2005 concerteerde zij met groot symphonisch orkest. Zij verzorgde beiaardconcerten in Europa, USA en Australië, en nam diverse CD's op.

Anna Maria Reverté behaalde enkele prijzen, ondermeer tijdens de internationale beiaardwedstrijden te Berlijn (1991), Miribel (F, 1994) en behaalde een eerste prijs voor beiaardbewerkingen, een wedstrijd uitgeschreven door de Beiaard Wereldfederatie tijdens het congres te Chambéry in 1994. Zij bewerkte reeds meer dan 400 werken voor het beiaardinstrument, zowel voor solo beiaardspel als voor beiaardduo. Voor duo maakte zij bewerkingen van enkele integrale werken zoals Schilderijententoonstelling van Moussorgsky en de 6de Symphonie van Ludwig van Beethoven.

Koen Van Assche (°Mortsel, 1967) studeerde vanaf zijn 14de aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" te Mechelen, waar hij in 1986 het einddiploma behaalde. Hij is stadsbeiaardier van Antwerpen, Lier, Turnhout en Herentals. Hij verzorgde beiaardconcerten in Europa, USA en Australië. Reeds meer dan 25 jaar verzorgt hij concerten met de beiaard in samenspel met andere instrumenten. Tijdens internationale beiaardwedstrijden won hij verschillende prijzen en zijn beiaardspel is te beluisteren op 7 CD's.


Zijn CD met de integrale uitvoering op beiaard van "Le quattro stagioni" van Antonio Vivaldi was in 1994 "CD van de week" op de toenmalige Radio3. In 2019 verscheen een nieuwe CD, "Lier in Brons", onder andere met de combinatie van beiaard, piano en zang; beiaard en klassieke accordeon; beiaard, dwarsfluit en harp.

Hij organiseert en verzorgt elk jaar diverse klassieke concerten waarin de beiaard op een originele wijze tot uiting komt in een samenspel met andere instrumenten, en orkesten.


Koen Van Assche is tevens voorzitter van de Beiaard Wereld Federatie. Hij is auteur van een studiemethode voor het beiaardspel en is beiaarddocent aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" te Mechelen, en aan de Academies van Muziek, Woord en Dans te Puurs en Lier.

Als duo hebben ze samen met de Bronzen Piano in 2017 opgetreden tijdens een concert in de befaamde Sagrada Familia te Barcelona, met strijkorkest, alsook in het Auditori van Barcelona, met symfonische harmonie.